Vabimo vas na prvo srečanje v sklopu predavanj

Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj
Vloga in pomen osrednjih območnih knjižnic
v sistemu splošnih knjižnic
,

ki bo potekalo v ponedeljek, 12. aprila, ob 14.00, preko aplikacije Zoom.
Predavala bo dr. Andreja Videc.

Povezava Zoom: https://zoom.us/j/96039587590

PPT predstavitev >>

Vsebina predavanja

Na predavanju bodo predstavljeni glavni zaključki raziskave, ki jo je avtorica izvedla v okviru priprave doktorske disertacije z enakim naslovom. Predstavila bo, kakšna je razvitost sistema slovenskih splošnih knjižnic, kako uspešne so osrednje območne knjižnice (OOK) pri izvajanju posebnih nalog, katere posebne naloge so po mnenju deležnikov najpomembnejše in kakšen je po njihovem mnenju vpliv izvajanja teh nalog na celoten sistem ter kakšno je zadovoljstvo z njihovim izvajanjem. Dr. Videc bo tudi predstavila nekaj predlogov za izboljšanje sistema OOK.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

O predavateljici

Dr. Andreja Videc, ki je od leta 2006 zaposlena v Osrednji knjižnici Celje, je koordinatorica posebnih nalog osrednje območne knjižnice za Celjsko območje. Že vrsto let je aktivna v Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Med drugim je leta 2014 aktivno sodelovala na posvetovanju sekcij v Laškem. Pisala je tudi za Knjižničarske novice in revijo Knjižnica. Močno je vpeta v razvoj portala Kamra in domoznansko dejavnost (Video: Andreja Videc o portalu Kamra in ostalih pridobitvah). Leta 2020 je uspešno doktorirala na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo pod mentorstvom doc. dr. Marije Petek.

Andreja Videc
dr. Andreja Videc

Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj

Med aprilom in vključno junijem 2021 bomo izvedli nekaj krajših srečanj naslovljenih Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj, ki bodo namenjena predvsem temu, da se člani DBL vidimo, poslušamo, izmenjamo dobre prakse in tako prispevamo k ustvarjanju občutka normalnosti, ki ga marsikdo že pogreša.

Vabilo na Popoldan z DBL: cikel strokovnih srečanj: Vloga in pomen osrednjih območnih knjižnic v sistemu splošnih knjižnic – PDF

(Skupno 401 obiskov, današnjih obiskov 1)