Društvo bibliotekarjev Ljubljana vljudno vabi svoje članice in člane na voden ogled Knjižnice Polje, ki od leta 2020 deluje v novih prostorih.

Naša gostitelja bosta Marjetica Škrlec in Matej Štendler, pridružila pa se nam bo tudi ilustratorka Zarja Menart, ki nas bo popeljala po krajši razstavi svojih likovnih upodobitev bitij iz pravljic.

Zberemo se v četrtek, 21. aprila 2022, ob 17.00 pred Knjižnico Polje (Polje 383, 1260 Ljubljana-Polje). Obisk bo trajal približno 1 uro. Pripravili bomo tudi mini pogostitev (čaj, kavica, sadje, rogljički …).

Obvezne prijave!

Vaše prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest oz. do torka, 19. aprila, na: https://1ka.arnes.si/a/bf3e2273.

Knjižnica Polje, enota Mestne knjižnice Ljubljana, nadaljuje tradicijo knjižničarstva na vzhodu Ljubljane, saj tam deluje že 74 let. Od leta 2020 domuje v prostorih na novo zgrajene stavbe v soseski Polje IV, kjer je še bliže lokalnim prebivalcem. V knjižnici je članom in obiskovalcem na voljo več kot 50.000 enot knjižnega in neknjižnega gradiva, nudi samostojen prevzem rezerviranega gradiva, izposojo gradiva na knjigomatih ter vračilo gradiva v času, ko je knjižnica zaprta. Posebnost knjižnice je Kreativnica, ki služi ustvarjanju, praktičnemu usposabljanju in spodbujanju ročnih spretnosti.

(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)