Tri društva, Društvo bibliotekarjev Maribor, Društvo bibliotekarjev Celje in Društvo bibliotekarjev Ljubljana smo v soboto, 16. novembra 2019, združili moči in v Velenju pripravili strokovno srečanje “Uporabniki in knjižničarke – Kaj pa knjižničarji?“. Špela Sanabor je pripravila krajše poročilo o dogodku, katerega se je udeležilo več kot 60 članic in članov DBL, DBM in DBC.

Ob tej priložnosti se Društvo bibliotekarjev Ljubljana najlepše zahvaljuje Društvu bibliotekarjev Maribor in Društvu bibliotekarjev Celje za sodelovanje. Še posebej se zahvaljujemo Knjižnici Velenje, da so nas tako lepo sprejeli v svojih prostorih. Zahvala gre vsem predavateljicam in predavateljem, ki so pripravili vsebine ter seveda vsem udeleženkam in udeležencem, ki ste si v soboto vzeli čas za udeležbo na tem strokovno-kulturnem dogodku.

***

Besedilo in fotografije: Špela Sanabor, študentka bibliotekarstva, informacijske znanosti in knjigarstva (spela.sanabor@gmail.com)

V soboto 16. 11. 2019 smo se z Društvom bibliotekarjev Ljubljana (v nadaljevanju DBL) udeležili strokovne konference Uporabniki in knjižničarke – kaj pa knjižničarji? V okviru tokratnega dogodka je DBL združil moči z Društvom bibliotekarjev Celje (DBC) in Društvom bibliotekarjev Maribor (DBM). V svojih prostorih nas je prijazno gostila Knjižnica Velenje. Za mano je že nekaj strokovnih dogodkov, a so se vsi bolj usmerjali v to, kakšni so izzivi knjižnic v današnjih časih, katere storitve nudijo knjižnice svojim uporabnikom in kako jih lahko v prihodnosti izboljšajo, da bodo čim bolj kakovostno izpolnile potrebe uporabnikov. Dosedanji dogodki so bili seveda usmerjeni tudi v predstavitve sistemov in podatkovnih baz za iskanje.

Soboto v Knjižnici Velenje pa smo preživeli v bolj sproščenem vzdušju. Srečanje so z nagovori pričele predsednice treh navedenih društev in nas najprej povabile k ogledu kulturnega programa. Moram reči, da so nas nastopajoče kolegice in kolega s svojo kulturno točko o stereotipih v knjižnicah in o razlikah med moškimi in ženskami, zelo nasmejali, hkrati pa uvedli v to, kar bo sledilo v resnejšem delu programa.

Celotno besedilo si preberite v priponki: Uporabniki in knjižničarke – kaj pa knjižničarji? – poročilo

***

Fotogalerija (Foto: Arhiv DBC)

(Skupno 636 obiskov, današnjih obiskov 1)