Spoštovani!

Kot nas v knjižnicah gledajo pisane platnice s polic, tako nas bodo kmalu obdale čudovite barve in  jesensko vzdušje. Jesen je nova priložnost, da se srečamo in družimo na dogodku

Knjižničarji spoznavamo knjižnice, ki bo v soboto, 14. oktobra 2017.

Tokrat se bomo podali v Komendo na ogled Glavarjeve knjižnice ter nadaljevali pot v knjižnico frančiškanskega  samostana v Kamniku.

Vstopnine v teh knjižnicah ni, se pa priporočajo za prostovoljne prispevke.

Prevoz v lastni režiji. V primeru, če nimate prevoza, nam pišite dbl.info2017@gmail.com in se bomo organizirali in/ter pomagali med seboj.

V primeru lepega vremena bo sledil še pohod na bližnji hrib, sv. Primož nad Kamnikom. Pot je označena kot nezahtevna. Vrh bomo osvojili v približno 1 uri in od tam nas bodo pričakali lepi razgledi, cerkev in gostišče.

 

Program za soboto, 14. oktober 2017:

8.50 –  zbrali se bomo v Komendi pred Glavarjevo hišo (Glavarjeva cesta 77, Komenda):  V hiši, zgrajeni leta 1752, sta knjižnica in spominska soba znamenitega Slovenca, duhovnika in gospodarstvenika Petra Pavla Glavarja (1721-1784).

Voden ogled po knjižnici; možnost parkirišča ali parkiranje pri bližnji cerkvi.

10.50 – srečanje pred kamniškim samostanom: V muzejskem delu knjižnice se nahaja gradivo, ki je izšlo do leta 1800. Zastopana so vsa področja teologije, od biblije, del cerkvenih očetov, sholastične teologije, pridig in dogmatike, veliko je tudi filozofskih, matematičnih, medicinskih in pravniških del,  iz obdobja pred letom 1760 pa vse do leta 1800. Pri današnji postavitvi gradiva, ki jo je izvedel Jaro Dolar, je upoštevana razdelitev po inventarni knjigi iz leta 1760, ki je zasnovana kot katalog s 14 strokovnimi skupinami.

Sledil bo voden ogled po knjižnici na lokaciji Frančiškanski trg 2, Kamnik.

11.40 –  odmor in priložnost za kavo, prigrizek in klepet

13.00 –  v primeru lepega vremena in volje se bomo odpravili na pohod na sv. Primož nad Kamnikom.

 

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za prijavo na povezavi: prijava preko spletnega obrazca do četrtka, 12. oktobra 2017.

 

Lepo vabljeni.

ekipa DBL

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)