Vabimo vas na tretje srečanje v novem ciklu predavanj

Popoldan z DBL

z naslovom

“Predstavitev spletne učilnice NUK: Medijska pismenost”,

ki bo potekalo v ponedeljek, 6. junija 2022, ob 14.00, v dvorani, v 3. nadstropju MKL, Kersnikova 2.
Predavanje bo mogoče spremljati tudi preko aplikacije Zoom.

Povezava do Zoom dogodka: https://us06web.zoom.us/j/81804466685

Predavala bosta Tim Januška in Nataša Jordan.

Vsebina predavanja:
Izrednega pomena je, da smo bralci medijskih vsebin v času bliskovitega razvoja tehnologije in družbenih omrežij opremljeni z ustreznimi znanji, veščinami ter orodji, ki so nam v pomoč pri navigaciji med različnimi teksti, videi in slikami. Skupek znanj in sposobnosti, ki nam v srečevanjih z zavajajočimi informacijami in manipulacijah omogočajo to navigacijo, imenujemo medijska pismenost.

V spletni učilnici v okolju Moodle bodo uporabniki spoznali osnovne opredelitve in teoretski okvir področja, izpostavljena pa je tudi vloga novinarstva in pojmi, kot so post-resnica in teorije zarote. Vodič zaključujejo navodila za lažje prepoznavanje lažnih novic in kviz.

O predavateljih:

Tim Januška je v Narodni in univerzitetni knjižnici zaposlen na Oddelku za informacije in izposojo gradiva. Po izobrazbi novinar in kulturolog je v okviru programa javnih del pripravil spletno učilnico “Medijska pismenost”, ki jo bo v nadaljevanju zaposlitve s poglobljenim raziskovanjem področja še dodatno nadgrajeval in dopolnjeval.

Nataša Jordan je zaposlena kot informator v Oddelku za informacije in izposojo gradiva Narodne in univerzitetne knjižnice. Ukvarja se z izobraževanjem uporabnikov in knjižničarjev pri iskanju po elektronskih informacijskih virih, svetuje študentom in profesorjem pri iskanju znanstvene literature in sodeluje pri informacijskem opismenjevanju uporabnikov knjižnice. Vpeta je tudi v okolje odprtega dostopa, kjer raziskovalcem svetuje pri objavljanju v odprtem dostopu.

Vabilo PDF >>

(Skupno 350 obiskov, današnjih obiskov 1)