Vabimo vas na prvo srečanje v novem ciklu predavanj

Popoldan z DBL

z naslovom

“Digitalno piratstvo med študenti in izzivi za knjižnice”,

ki bo potekalo v ponedeljek, 11. aprila 2022, ob 14.00 preko aplikacije Zoom.

Predavali bosta dr. Tjaša Jug in dr. Katarina Švab.

Povezava do Zoom dogodka: https://arnes-si.zoom.us/j/91318822344

Vsebina:

Kljub povečanju brezplačnega dostopa do raznovrstnih vsebin digitalno piratstvo ostaja prisotno tako na trgu zabavnih kot tudi izobraževalnih medijev. Študenti uporabljajo raznolike pristope za dostopanje do digitalnih vsebin, njihova percepcija glede piratstva pa se razlikuje od namena uporabe in tipov virov.

Predstavitev je namenjena vsem knjižničarjem, ki jih zanima problematika piratstva med študenti in kakšno vlogo imajo lahko pri tem knjižnice. Predavanje bo trajalo približno eno uro.

O avtoricah:

Dr. Tjaša Jug je zaposlena kot asistentka in bibliotekarka na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Že vrsto let je članica Društva bibliotekarjev Ljubljana, letos pa je prevzela tudi vlogo članice izvršnega odbora Sekcije za visokošolske knjižnice. Njeno raziskovalno delo je usmerjeno predvsem na področje metapodatkov za knjige, raziskuje pa tudi različne vidike intelektualne lastnine.

Dr. Katarina Švab je docentka za bibliotekarstvo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Raziskuje in poučuje na področju digitalnih in splošnih knjižnic ter proučuje različne uporabniške skupine v knjižnicah in bibliografskih informacijskih sistemih. Željo po novih znanjih in spoznanjih uresničuje z raznovrstnimi izobraževanji, sodelovanjem na konferencah in strokovnih srečanjih. Objavlja znanstvene in strokovne prispevke, ter je soavtorica učbenika Organizacija knjižničnih zbirk.

Vabilo v PDF >>

(Skupno 474 obiskov, današnjih obiskov 1)