V četrtek, 17. januarja 2013, je Zveza bibliotekarskih društev Slovenije podelila stanovske nagrade za leto 2012.

Dobitnica Čopove diplome za leto 2012 je Zlatka Rabzelj, do nedavnega zaposlena v knjižnično-informacijskem centru ministrstva za obrambo. V svojem 32-letnem bibliotekarskem delu je dosegla izjemne dosežke, še posebej pri postavitvi prve specialne vojaške knjižnice v samostojni Sloveniji, kateri je sledil razvoj digitalne knjižnice MORS, ki je osnova in pogoj za e-izobraževanje študentov vojaških šol in usposabljanje profesionalne vojske, ki se lahko tako izobražuje tudi na misijah. Zlatka Rabzelj je dolgoletna članica Društva bibliotekarjev Ljubljana, s svojo prisotnostjo je zaznamovala tudi Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije; kot predsednica Sekcije za specialne knjižnice, članica uredniškega sveta revije Knjižnica in kot članica programskih in organizacijskih odborov tematskih posvetovanj.

Čopova priznanja za leto 2012 so prejeli:

  • Mojca Gomboc, Mariborska knjižnica: za trud na področju potujočega knjižničarstva. Mojca Gomboc je članica Društva bibliotekarjev Maribor.
  • Janja Turk, Osrednja humanistična knjižnica Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani – za dolgoletno izjemno uspešno delo visokošolske knjižničarke, priprave mnogih bibliografij, razreševanje najrazličnejših problemov v zvezi z zbiranjem statističnih podatkov, obdelavi gradiva in pravilnikov, posebej dragocen je njen prispevek v delu delovne skupine OHK za statistiko, pravilnikov in delovne načrte , ki jo je več let tudi vodila. Vseskozi si je prizadevala za ureditev statusa bibliotekarjev v visokošolskih knjižnicah. Janja Turk je članica Društva bibliotekarjev Ljubljana.
  • Vojko Konrad Zadravec, Mestna knjižnica Ljubljana – za 30-letno angažiranje v mladinskem knjižničarstvu. Vojko Konrad Zadravec je član Društva bibliotekarjev Ljubljana.

Čopove nagrade 2012

 

Na sliki od leve: Janja Turk, Mojca Gomboc, Zlatka Rabzelj in Vojko Konrad Zadravec (foto: I. Kanič)

Čestitke vsem nagrajencem!

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)