Društvo bibliotekarjev Ljubljana letos obeležuje 50 let samostojnega delovanja (na 14 let podružnične podlage). Ob tem jubileju pripravljamo srečanje strokovne in družabne narave s krajšim predavanjem, okroglo mizo in družabnim zaključkom, na katerega vas nadvse prisrčno vabimo.

Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju in s podporo naše največje knjižnice, Mestne knjižnice Ljubljana, bo v ponedeljek, 4. junija 2018, ob 16.30 v dvorani Centra Zalog (poleg Knjižnice Zalog, Zaloška 267, Ljubljana).

Namen dogodka s pomenljivim naslovom “Pol stoletja DBL” je zazreti se tako v preteklost kot v prihodnost bibliotekarskih društev. Na srečanju bo predstavljena bogata zgodovina DBL, na okrogli mizi pa bomo razpravljali o pomenu bibliotekarskih društev v Sloveniji v trenutnem času in prostoru ter o njihovem vplivu na razvoj stroke.

Program

  • Otvoritev
  • Nastop vokalne skupine Jazzy.si
  • Predavanji: Maja Peteh o arhivu DBL in Sabina Fras Popović o vplivu in vlogi društev v ZBDS
  • Okrogla miza o izzivih, vplivu in pomenu področnih strokovnih bibliotekarskih društev s predsedniki bibliotekarskih društev
  • Druženje in ogled MKL, Knjižnice Zalog

Do Centra Zalog pelje avtobus LPP št. 11. Dostop z avtom je enostaven z ljubljanske obvoznice, brezplačna parkirišča so v Centru Zalog, saj je v zgradbi tudi večji trgovec; svetujemo parkiranje v kleti.

V imenu organizacijske ekipe DBL in v svojem imenu vas lepo pozdravljam in se veselim srečanja,
Maja Peteh, predsednica DBL

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)